Életkert   17 hozzászólás

……………………………………………………………………………………
Az Életkertbe olyan emberek jelentkezését várjuk tartós együttműködésre, akik életében jelenleg a legfontosabb dolog a szabadság!!! Az Életkert a szabad emberek közössége!
Javaslom, hogy létesítsetek több ilyen egymást segítő közösséget, ahol jelöljétek ki a számotokra legfontosabb fejlődési törekvést. Így azok az emberek fognak oda csatlakozni, akiknek az a legmegfelelőbb a jelenlegi fejlődésükhöz:-)
2011. 03. 07-
……………………………………………………………………………………
Az Életkert ötlete 2007-ben pattant ki a fejemből. 2008. óta saját weboldala van, http://www.eletkert.hu (most fejlesztés alatt áll) jelenleg pedig az eletkert.wordpress.hu . Azóta szeretgetem, dédelgetem, és természetesen folyamatosan változik, mert az élet sosem áll meg:)
Jelenleg, amit biztosan tudok, hogy hegyek, erdők közelében lesz, Mátra, Cserhát és a Bükk jöhet szóba. A tervem először egy önellátó ház létrehozása, szép, nagy birtokon, ahová bárki jöhet kikapcsolódni, pihenni, kirándulni, biokertészetet tanulni, bio, nyers, és mindenféle egészséges ételeket készíteni és enni. Ebből adódóan mi termeljük az élelmiszereinket a búzától a zöldségig. Álmom egy saját malom létrehozása a birtokon, ahová a környékbeli gazdák is hozhatják a gabonáikat őrölni:)
Természetesen az épp arra járó „vándor” turista is mindig kap egészséges ételt a tányérkájára. Mindenképp szeretnék üzemeltetni egy nyers, illetve makrobiotikus éttermet is.
Azt látom, hogy a jövőben sok ember fog körénk költözni és kialakul egy egymást támogató, de még véletlenül sem egymástól függő kis közösség, ahol mindenki megélheti a saját szabadságát úgy, hogy közben tartozik egy csodás közösséghez is.
De egyelőre csak fokozatosan. A cél az, hogy a lehető leghamarabb legyen meg ez a házikó és induljon ott be az ÉLET! Ahogy ott leszek, a bio gazdaság és a bio étterem azonnal működni fog, ezek az alapok:)
Lényegét tekintve az Életkert az a hely lesz, ahol az emberek megtanulhatnak felelősségteljesen élni. Megtanulják felvállalni a felelősséget a tetteikért, de még a gondolataikért is. De ebbe most ne menjünk bele, mert rövidet ígértem:-)))


2011. 01. 30.
……………………………………………………………………………………
Az Életkertbe olyan emberek jelentkezését várjuk tartós együttműködésre, akik életében jelenleg a legfontosabb dolog a szabadság!!! Az Életkert a szabad emberek közössége!
Javaslom, hogy létesítsetek több ilyen egymást segítő közösséget, ahol jelöljétek ki a számotokra legfontosabb fejlődési törekvést. Így azok az emberek fognak oda csatlakozni, akiknek az a legmegfelelőbb a jelenlegi fejlődésükhöz:-)
2011. 03. 07-
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Posted 2011. január 29. by eletkert

17 responses to “Életkert

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nagyon szép, mint a mesében.

  2. Igen,
    ezek Thomas Kinkade képek, és valóban meseház az egyik kép címe:-)

  3. Itt egy érdekes oldal.Valamelyest kapcsolodhat ehhez az ötlethez.
    http://www.simondale.net/house/index.htm

  4. Szia Gáspár!
    Valamikor már megcsodáltam ezt a gyönyörű oldalt, és a mesés házakat! Talán a Tiszta Hangok Rádió oldalán…
    Jó volt most újra átnézni! Vajon Magyarországon is vannak hasonló közösségek, ahol elmehetünk egymásnak segíteni, egyben pedig tapasztalatot szerezni?
    Bevallom, az ezen az oldalon található http://www.simondale.net/house/gallery.htm
    föld felszínén lévő házikók jobban bejönnének a mostani magyarországi belvíz viszonyok miatt. Ezzel vajon kalkuláltak? Egyébként varázslatosan szép és otthonos mindegyik házikó. Köszi, hogy belinkelted ide:-)

  5. Igazábol nem is az számit hol van , a föld alatt vagy felett hanem az hogy egybeolvad a természettel vagy inkább a természet “kiterjesztése”.A magyarországi belviz pedig szerintem csak huszadrendü akadály.Ha elöbb a többi lényeges akadályt legyözi az ember akkor a belviz magátol megoldodik.

  6. Azért jobb szeretek a föld felett egybeolvadni a természettel:-))
    De tényleg, ez legyen a legkisebb gond, hogy milyen típusú természetes házat építsünk:-)

  7. na ja:)Valojában engem is inkább a belseje fogott meg leginkább.

  8. Gyönyörű, meleg és otthonos a belseje. Végig is olvastam az egész cikket, annyira érdekes! Ráadásul az ára is milyen kedvező! Olvastad? Nem tudsz véletlen hasonló magyarországi kezdeményezésről?

  9. Lenne még egy kérdésem, hátha tudtok segíteni:
    http://ingyenenergia.tutilap.hu/
    Van ez az áramtermelő kis kütyü, amit 2 magyar fiú talált fel, de nem engedik nekik csinálni! Ők közzétették az oldalukon a tervet, hogy mindenkinek elérhető legyen. Állítólag villanyszerelők, mérnökök ez alapján meg tudják csinálni. Annyi a lényege, -már amit én is értek belőle- hogy teljesen önellátóvá tud tenni egy házat energetikailag.
    Nagyon szeretném, ha az Életkertben ilyen kütyük termelnék az áramot. Ismertek olyat, aki tud ebben segíteni?
    Előre is kösziiiiiiii!
    Ildikó

  10. Kedves olvasók!
    Nézétek meg a SzuperVályog Munkacsoport magyar feliratos videóját, aminek “Tervezzünk a természettel” a címe.

    És várunk minden érdeklődőt a március 27-i bemutatkozó előadásunkra!

  11. Nos, érdekes gondolatmenet. Azt hiszem azért gondolják, hogy keményen meg kell dolgoznia az embernek a megélhetésért, mert ezt tanítja a Biblia. A bűnbeesett ember kiűzetett a paradicsomból. Azóta van része szenvedésben, betegségben, halálban. És az is a büntetés része, hogy verejtékkel dolgozzon a megélhetésért. Persze nem kell ebben hinni, de ha ők vallásosak és keresztények, akkor ezt fogadják el igazságként.

    Másfelől pedig ez az ember tapasztalata az anyagi világban. Nem volt még olyan, hogy az ember, valamilyen munka, tevékenység nélkül képes lett volna megélni. Az ősember vadászott, gyűjtögetett, aztán később elkezdte megművelni a földet, stb. Ez mindig kemény munka volt. A fizikai világ egyszerűen ilyen. Kemény és időleges. Mégha valaki 100 évet él is a földön, tökéletes egészségben és boldogságban, a vége akkor sem lesz más, mint a halál. A föld, nem az édenkert…

    A lelki és szellemi fejlődésünket szerintem leginkább az elénk álló problémák és feladatok serkentik. Mitől fejlődnék, ha körülöttem minden szép és jó, semmit sem kell tennem, semmiért sem kell megküzdenem. Egy feladat arra serkent, hogy továbblépjek, hogy gondolkozzam és megoldást keressek. Ha minden a legnagyobb rendben van, akkor nem csinálok semmit, csak punnyadok egyhelyben. Hiszen te magad is úgy jutottál az Életkert gondolatára, hogy körülnéztél a világban, és nem tetszett amit láttál. Ha boldogságban és bőségben élnél, eszedbe sem jutott volna, hisz minden jó úgy ahogy van. Persze ez csak az én véleményem és az is lehet, hogy nem ugyanazt értjük lelki és szellemi fejlődésen.

    Szia!

  12. Drága Ildikóm! Teljesen egyetértek Veled, és kiegészíteném azzal, hogy nem kell hadakozni. Ha az erőnket elfoglalja az ellenféllel való törődés, akkor kevesebb energia marad a fejlesztésre, fejlődésre. Nem hadakozni, kell, hanem egyszerüen hátat fordítani olyan dolgoknak amik hátráltatnak munkában, érzésben, felfogásban, és tenni a dolgunkat. Egyre több hasonló ember fog csatlakozni és egyre erősebbé válunk. Csak a kezdet nehéz, iszonyuan nehéz, és egyedűl nagyon nehéz…….. Marika

    • Marika!
      Nem nehéz!!! Neked is ott van a csodálatos kutyusod, ott van Mariann, Szabi, és sorolhatnám. Én is itt vagyok, ezt csak halkan mondom, mert egy pár kilométerrel odébb tettem a rezidenciámat:DDDD De a lényeg, hogy SOSEM VAGY EGYEDÜL!!! Az angyalcsaládod mindig ott lebzsel körülötted:)
      Millió puszi és ölelés:
      Ildikó

  13. Köszönöm, hogy emlékeztetsz erre, mert néha nagyon egyedül érzem magam. És rájöttem, hogy rajtunk mulik, hogy egyedül vagyunk-e vagy nem. Hozzáállásunktól függ. Ha gondolatban és szivünkben megőrizzük barátainkat, akkor tényleg nem vagyunk egyedül. elé csak rájuk gondolni, mintha beszélgetnénk…. igen. köszönöm.Marika

  14. -az erdőkerttel kapcsolatban Baji Béláról hallottam, Ő tápiószelei, talán ismered is. Nagyon tetszik a homokzsákos építkezés. Mi már úgy gondoltuk, hogy nem építkezünk többet / 6 ház /, de ezt azért én is kipróbálnám. Üdv. Anna

  15. Nagy munka vár Titeket,de az Isten megsegít,mert hasznos dolgot tesztek,szorítok,hogy sikeruljon,nagyon szivesen segítenék,h.nem lenne olyan mesze,de ha elkészul,nagyon sok embernek hoz boldogságot és szép napokat olyan szép kornyezetben.Sikerulni fog….csak jó barátokkal lehet ilyen nagy munkába belekezdeni. Sok sikert kivánok.:-)))

Hozzászólás