Életkert közösség   47 hozzászólás


Mire jók a bajok? Mindenképp arra, hogy felnyissák a szemünket valami csodálatosra! Nekem most megmutatta, hogy tudunk a legegyszerűbben és leghatékonyabban egymáson segíteni ♥
Drága gimis osztálytársam azt kérdezte tőlem tegnap, hogy ha minden facebook ismerősöm adna egy ezrest az elég lenne? Mondtam, hogy igen, az épp elég lenne!!! ♥ A válasza, hogy akkor semmi baj, helyzet megoldva 😉
Az jutott eszembe, oldjuk meg mi is havonta 1-2 ember, család megoldhatatlannak hitt gondját ♥ Szerveződjünk itt ezen az oldalon egy igazi egymást szerető és támogató közösségbe!!
Aki csatlakozik, havonta bead 1000Ft-ot. Ezzel, ha elég sokan leszünk, több családot is megmenthetünk havonta, egy ezrest pedig egyénenként észre sem veszünk.
Például kihagyunk 1-2 csokit, még teszünk is az egészségünkért ♥
Természetesen mindenkinek jól esik a mások együttérzése, okos gondolata, meditáció, fényküldés, DE MOST AZONNALI PÉNZ ENERGIÁRA VAN SZÜKSÉG! És ezt, ha összefogunk, meg is tudjuk csinálni!!!! Remélem, nem sokáig tart már ez a rendszer, de addig is húzzunk ki annyi embert a slamasztikából, amennyit csak tudunk. Ha elég sokan leszünk, akár többet is kisegíthetünk 1 hónapban ♥
Most az Életkertnek van szüksége a segítségre. Jövő hónapban lehet, hogy NEKED ♥
Gyertek és SEGÍTSÜK MEG EGYMÁST!!!!!! ♥
Köszönöm mindegyikőtöknek ezt a példa értékű összefogást!!!

Gondolom, erre egy paypal számlát kéne létrehozni, és kezelni. Hozzáértők segítségét várom ez ügyben!!! ❤

Posted 2012. július 24. by eletkert

47 responses to “Életkert közösség

Subscribe to comments with RSS.

  1. Visszajelzés: “Mire jók a bajok? Mindenképp arra, hogy felnyissák a szemünket valami csodálatosra!” Egy csodás nő van bajban, ez gondolom nem meglepő a mai világban, de ennek a bajnak a reakciója pozitív LEHET!!! Megoldás mindenre az összefogá

  2. Visszajelzés: “Mire jók a bajok? Mindenképp arra, hogy felnyissák a szemünket valami csodálatosra!” Egy csodás nő van bajban, ez gondolom nem meglepő a mai világban, de ennek a bajnak a reakciója pozitív LEHET!!! Megoldás mindenre az összefogá

  3. IGEN!!!!! Benne vagyok! Hová lehet küldeni? A Te nevedre és címedre? Nem mintha felvetne a pénz, mert nekem is segítenek havonta egy bizonyos összeggel, de ebből már tudok tovább segíteni. A havi 1 ezrest tudom én is adni.
    A bajok nem jók, de alkalmat adnak arra, hogy össze fogjunk.
    Marika

    zemplényiné marika
  4. Nagyon szoritok Erted, mert ennek tovabb kell elnie.Szeretnek hozzatok csatlakozni de en Szerbiaban elek es nem tudom hogyan tehetnem?
    Remelem az osszefogas megmenti ezt a csodalatos kezdemenyezest.Sok sikert ♥

  5. Hová küldjem az ezresem?
    Már nekem sem sok hiányzik,hogy segítségre szoruljak.De most Te fontosabb vagy és szí
    vesen segítek.Puszi Gizuska

  6. Szia Ildikó! Sajnos ebben a hónapban ezt sem tudom kiszakítani,de ha lehet elsejétől csatlakozom,és az életkertnek is elküldöm az ezrest a jövő héten.Ha így jó.

    Körtvélyessy Andrea
  7. :):):) Sziasztok!
    Az éjjel, és ma délelőtt elküldtem az üzenetet az összes V-nek,Z-nek, X-nek, Y-nak… 😀 összesen 178 címre. 😀 Most megyek a postára, pici dolgozom, és aztán folytatom az U-nál … :D:D:D Pusza, ölelés és kobaksimi mindőtöknek!
    Szeretettel:
    Patanyó- Nagyanyó

  8. Ez egy nagyszerü ötlet! Csatlakozom és küldöm, miután én már egy éve ebben a cipőben járok, átérzem a helyzet súlyát. Nem tudom a holnapot csak azt, hogy a tegnap elmúlt. Most itt vagyunk és ez a fontos. Szeretetemmel ölelem körbe ezt a kedves és nagyszerű közösséget, kérve az áldást! Marcsi

  9. Lányok!Csatlakozom én is,úgy,hogy most nem ,de a jövő héten küldöm a mostani,és a köv havit ahová kell..Van kinek még nehezebb!Szép kezdeményezés!Nagy Jánosné Kata

    Nagy Jánosné /Kata/
  10. Én is segitek irjátok meg hová utalhatom.

  11. Nagyszerű kezdeményezés. Kitünő ötlet. Én bene vagyok.

  12. ..én is benne vagyok!cimet kérnék szépen!

    szender lászlóné
  13. Nagyon szívesen segítenék ! Hová küldhetem a pénzt ? Szeretettel: Gitta

  14. Én is csatlakoznék a kezdeményezéshez. Azonban felvetnék 1-2 technikai kérdést. Most senkiben sincs kétség, hogy a pénz jó helyre megy. Feltehetően a többség a jövőben is így fogja gondolni, hiszen ez alapvetően egy bizalmi kérdés és jó szándékra alapozódik. Nem biztos, hogy jó ötlet külön számlát nyitni erre és egy valakinek kezelni. Nehogy idővel valaki megkérdőjelezze a pénzkezelés tisztaságát. Talán szerencsésebb, ha a segített család számlaszámára megy mindig az összeg. Persze az is kérdés, hogy időről időre ki dönt abban, hogy ki kapja az adott hónap összegét. Hiszen segíteni már lassan egész országrészeknek lehetne.
    A felvetésemmel nem kekeckedem. Sőt! A kérdések megbeszélésével, a részletek letisztázásával sokkal inkább szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az ötlet ne csak kezdeményezés legyen, hanem működőképes folyamat.
    Áradjanak az ötletek, vélemények építő jelleggel! 🙂

    • Szia Bodza!
      A kérdéseid benne is felvetődtek, mindenképp megoldást kell találnunk rá! Ezért is írtam, hogy hozzáértő segítségét, szakértelmét várjuk! Mert bizony, ahol ennyi ember összejön, -bár csodálatos dolog- mindig akadhatnak súrlódások…
      Szóval nagy kérdés, hogyan döntsük el, hogy ki kapja az adott hónapban a pénzt! Szuper jó ötletnek tartom, hogy mindig az ő számlájára kerüljenek az összegek ♥

  15. Csatlakoznék a kezdeményezéshez:) További Szép napot a közösségnek:)

  16. Mi lenne, ha egyfajta “mini pályázattal” lehetne jelezni, hogy hol van szükség, és a jelentkező nem maga a rászorult. Magyarul, ha én úgy gondolom, hogy ismerek valakit, akin lehetne segíteni, akkor feldomom ide, vagy valahová, ahol ez a rendszer működik, és lehet szavazni, vagy valamilyen módon megítélni, hogy ki kapja adott hónapban. Ha megvan, akkor megkeressük őt és felajánljuk, hogy ebben a hónapban a sors dobott neki egy ilyen “ajándékot”. Ez csak kiinduló ötlet… 🙂 Lehet tovább göngyölíteni. 🙂

  17. Paraszt és a csacsija történet alapján már nekem is eszembe jutott ez a dolog. A csacsi mély gödörbe esett és nem tudták kihúzni. A gazda bánatában kérte a falu népét, hogy mindenki csak 1 lapát földet dobjon rá. A csacsi minden lapát földet lerázott magáról és így kijutott a gödörből. Aug. 6.-án küldöm az ezrest!:)

    Balogh Mné Mária
  18. Ez a borítékba pénzpakolós módszer nem a legjobb, mert a postások simán lenyúlják…nem feltétlenül a szandaváraljai, de mondjuk aki felveszi a levelet a postán…átvilágítja, látja hogy pénz van benne,és elteszi. :(Ha nem ajánlva adták fel, akkor veszett fejsze nyele, azt már elő nem kerítik neked…ajánlottan még van esélye, de sajnos a postázási szabályzat módosulása miatt – miszerint ha nem kéri a feladó külön, hogy LNK-levélszekrény útján nem kézbesíthető – a postások bőven ki tudják használni a kiskaput.

    JAVASLOM HOGY AKI MÉGIS POSTÁN KÜLDENÉ ILDIKÓNAK A PÉNZT, AJÁNLOTTAN ÉS “LNK” KIEGÉSZÍTÉSSEL TEGYE (LNK +10 FORINTOT JELENT,NEM EGY NAGY ÖSSZEG A BIZTONSÁGÉRT)!!! ÍGY ALÁÍRÁS NÉLKÜL NEM LEHET ÁTVENNI, UTÁNAJÁRNI IS JOBBAN LEHET…

    Sajnálom hogy visszaéltek a jó emberek bizalmával…én inkább bankszámlára utalom majd (aug.06-a után), ezt priviben megbeszéljük. 🙂 Sok sikert kívánok itt is, remélem hogy sikerül az összefogásunk, szorítok Érted és az Életkertért!

  19. Szia Ildikó! Most találtam rá az oldaladra. Igazi Tündérországot teremtettél! :))) Küldöm az ezrest hétfőn( szept.3.). Tudom utalni?
    A Te problémád megoldódott??
    Szeretettel ölellek: Kati

    • Szia Kata!
      Sajnos, még nem oldódott meg a helyzetem, még ebben a szituban is vannak emberek, akik irigységből, vagy csak egyszerű rosszindulatból, próbálnak ellehetetleníteni… Így nem is tudom, hogy a kis közösségünket hogyan működtessük, mert több ezer ember munkáját ásta most alá 3….
      Azért hiszek az emberekben, hiszek bennetek és mindenkinek mindent nagyon szépen köszönök ♥

      • Nagyon erős körülötted a fény, természetes, hogy erős az árnyék is:) Kérni fogom az Angyalokat, hogy segítsenek Téged és megteszem ami tőlem telik. Hogyan tudok Neked utalni?

  20. Kedves Ildikó!
    Gratulálok az oldalhoz! Igényes minőségű, jól áttekinthető és gyakorlatiasan informatív.
    Családommal tervezem egy önellátó közösség létrehozását vidéken, aminek már kialakult egy pici magja a barátainkból.
    Köszönöm Önnek a hasznos gondolatokat!
    Üdvözlettel, Bencze Tibor

  21. Kedves Ildikó!
    Nincsen akadálya annak, hogy a lehetőségek szerint biztonságosan gyűjtsetek magán célokra közösségi adományt úgy, hogy ne kelljen alapítványi ‘cég’-bejegyzést létrehoznotok. Két dolog szükséges hozzá:
    1./ PayPal (vagy hasonló online) számla. Nekem is van és nagyon egyszerű megnyitni és használni is.
    2./ Két olyan embert kell kiválasztanotok, akiket azon túl, hogy ismertek és megbíztok bennük, ők viszont nem ismerik egymást. Tehát, legalább az egyikük nincs jelen ebben a közösségetekben, de szívesen segít nektek. Miért?
    Mert az egyikük (aki nincsen itt a közösségetekben) kezelné a számlaforgalmat és a közösségi döntéseiteknek megfelelően utalná át a megfelelő összegeket.
    A másik ember pedig (az oldalon közzétett címére) e-mailben fogadná azok értesítéseit, akik befizettek vagy átutaltak. Tehát a befizetési-átutalási bizonylat adatait megküldenék Neki. Ő aktuálisan tudná azt, hogy mennyi pénznek kell lennie a számlán, és minden kiadásnál korrigáltatni kellene Nála az összeget.
    Persze a számlátok kezelője úgy tudna igazán biztosítani Benneteket arról, hogy nem tud visszaélni a helyzetével, ha átadna Nektek egy Közjegyzői (közjogi) okiratot, amiben arról nyilatkozna, hogy teljes vagyonával (ha van Neki) felelősséget vállal a számlátokon kezelt összegért. A közjegyzői okirat ugyanis azonnal végrehajtható. Persze csak akkor, ha van az illetőnek veszíteni (végrehajtani) való vagyontárgya.
    Elnézést kérek a sok és bonyodalmas gondolatmenetért.
    Talán érthető voltam.
    Üdvözlettel, Bencze Tibor

  22. Szeretettel köszöntök minden Életkert oldal Látogatót, és Követőt!

    Engem Takács Bernadettnek hívnak, és mint sokan mások én is nyomon követem Ildikó értékes tevékenységét honlapja, és megosztásai által.

    Szerencsére én nem csak ebben a formában ismerhettem meg, meríthettem erőt, hitet, és ötleteket általa, hanem személyesen is jártam az Életkertben Szandaváralján.

    Az Életkert egy olyan reménysugara az embereknek, mely nagyon kíméletesen világít rá azokra a szunnyadó részeinkre, melyet rohanó világunk elnyom, és háttérbe szorít. Sosem volt még nagyobb szükségünk erre, mint a ma korában. Ildikó fontos üzenetet közvetít az embereknek azáltal ahogyan él. Anyagi, és szellemi energiát, időt szentel arra, hogy ezt eljuttassa minél több emberhez. Semelyik életmód tanácsadó nem lenne képes ennyire hiteles formában ezt átadni. Ez nem egy hivatás, hanem küldetés, ami nem vár viszonzást a befektetett munkáért, csakis adni akar, mint egy jó anya. Talán ezért sem vesszük észre az értékességét, az önzetlen odaadást ami a háttérből sugárzik felénk.

    Levelem célja, hogy felhívjam az emberek figyelmét arra, hogy ez a magába olvasztó, szelíd, és önzetlen adomány ami ugyan nem hivalkodó, és követelődző, egy olyan kincs, amit meg kell becsülnünk. Ahogy követtem Ildikó tevékenységét, elkeserített az, hogy látom az egyoldalúságot, a teljes magára utaltságát. Sok a visszajelzés, a köszönet, a hála, ami egy megerősítés, de nem tartja életben az Életkertet. Ildikó az elképzeléseit anyagba öntötte, és a mai napig küzd azért, hogy fenntarthassa, hogy ne kapcsolják ki az áramot, és legyen tüzelője télire.

    Anyagiakról, és pénzről beszélni manapság illetlenségnek, zavarba ejtő témának számít. Kockázatos, mert lehet akkor kölcsönt kérnek, vagy elvesznek tőlünk. Az életnek mégis nagyon fontos része, és szükséges nyíltan beszélni róla.

    Szomorúan láttam, hogy nincsenek támogatói az Életkertnek, pedig rengetegen merítkeznek belőle, és több ezren követik. Ha csak 100 ember havonta 500 Ft-al támogatná, már fenntarthatóbb lenne. Pénzben mérve az 500 Ft-nak még csak értéke sincs, nem is károsítana meg senkit, de egy kihalóban lévő eszmét megmentenénk, és segítenénk elterjedni. Az érzés pedig megfizethetetlen, hogy összefogtunk, és tettünk együtt, és egyénileg is valami nemeset. Jó tudni, és átérezni, hogy az energiánk egy kicsinyke része, már jobbá tette a világot, az embereket, és önmagunkat is.

    Havonta 2000 Ft- ot útjára bocsátok, hogy Ildikó által is tegye a világot élhetőbbé, emberibbé az ő példáján keresztül.. Csatlakozni bármilyen összeggel lehet, a kis összeg is sokat számít. A lényeg add szívből, és figyeld ami előtted, és általad is kibontakozik.

    Köszönöm, hogy végigolvastad a levelem. Kívánom, hogy segítségünkkel, és Ildikó által virágba boruljon az Élet kertje, és bőséggel ontsa áldását a Világra.

    Bernadett

  23. szia.mi még nem ismerjük egymást,de spirituálisan igen.magam energiagyogyász vagyok, és tudjuk,nincsenek véletlenek,ahogy a találkozásunk sem az. http://www.enerfgiagyogyaszat.com a honlapom-szeretttel látlak. címem:mindigjobban@gmail.com megköszönné
    m,ha írnál. skípom zsazsyka.

Hozzászólás