Rizsgombóc csokiöntettel   4 hozzászólás



Ma ezt találtam ki a leves utánra:)

Hozzávalók:
1 csésze jázminrizs
1 marék mazsola
1 ek vaníliás Xilit
2 csésze forrásvíz (vagy, amilyen van)
1 csipet só
1 ek kukoricakeményítő
A rizst az összes hozzávalóval 20 perc alatt készre főzzük. A fedőt rajta hagyjuk, és még 15 percig engedjük, hogy a rizsszemek megszívják magukat. Ekkor összekeverjük a kukoricakeményítővel, és ha kihűlt, gombócokat formázunk belőlük a kezünkkel.
Közben megcsináljuk a csokiöntetet:
1 csésze zabpehely
1 csésze forrásvíz
1 ek kókusztej por
1 ek hántolt napraforgó
1 ek bio kakaópor
1 ek vaníliás xilit
1 tk sárga lenmag
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és 10 percig állni hagyjuk. ekkora lesz krémes az állaga. ráteszünk 1-1 kanállal a gombócok tetejére. Díszíthetjük a tetejét dióval, kesudióval, mandulával, vagy, ami éppen akad otthon:)Ha van, megszórhatjuk a tetejét csokireszelékkel.
Jó étvágyat!

4 responses to “Rizsgombóc csokiöntettel

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nagyon jó ötlet! 🙂

  2. Atyaég, de jól néz ki!!

Hozzászólás a(z) Vash bejegyzéshez Kilépés a válaszból