Ma ezt találtam ki a leves utánra:)
Hozzávalók:
1 csésze jázminrizs
1 marék mazsola
1 ek vaníliás Xilit
2 csésze forrásvíz (vagy, amilyen van)
1 csipet só
1 ek kukoricakeményítő
A rizst az összes hozzávalóval 20 perc alatt készre főzzük. A fedőt rajta hagyjuk, és még 15 percig engedjük, hogy a rizsszemek megszívják magukat. Ekkor összekeverjük a kukoricakeményítővel, és ha kihűlt, gombócokat formázunk belőlük a kezünkkel.
Közben megcsináljuk a csokiöntetet:
1 csésze zabpehely
1 csésze forrásvíz
1 ek kókusztej por
1 ek hántolt napraforgó
1 ek bio kakaópor
1 ek vaníliás xilit
1 tk sárga lenmag
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és 10 percig állni hagyjuk. ekkora lesz krémes az állaga. ráteszünk 1-1 kanállal a gombócok tetejére. Díszíthetjük a tetejét dióval, kesudióval, mandulával, vagy, ami éppen akad otthon:)Ha van, megszórhatjuk a tetejét csokireszelékkel.
Jó étvágyat!
Nagyon jó ötlet! 🙂
Köszi Nóri:) Ez most naponta tényleg kihívás, hogy találjak ki új leveseket és édességet másodiknak:) Szerencsére nem válogatósak a munkások:)
Atyaég, de jól néz ki!!
Köszi:)