Csoki-narancs nálam mindig nyerő páros, de ez a krémes változat túl tesz az eddigieken 😉
Hozzávalók az alaphoz:
1 csészényi csíráztatott nyers hajdina
1/2 csészényi áztatott dió
1 ek méz
1/2 bio citrom reszelt héja
1 ek Holland kakaópor
1 csipet vanília
1 ek kókuszolaj
A hozzávalókat robotgéppel krémesre dolgoztam, majd elterítettem egy szilikonlapon, és félretettem.
Középső, narancskrémes réteg:
2 narancs kifacsart leve
2 ek méz
2 kisebb banán
1 ek útifű maghéj
1 csészényi áztatott szotyi
2 ek kókuszolaj
A hozzávalókat krémesre turmixoltam, belekevertem az útifüvet, és félre tettem, amíg kenhető lett az állaga. ( pár perc)
Csokis réteg:
2 ek bio nyers kakaóvaj
2 ek kókuszolaj
1 csipet vanília
1 ek bio nádcukor
2 ek Holland kakaópor
Felolvasztottam a zsiradékokat, majd belekevertem a többi hozzávalót.
Az alapra rákentem a krémet, majd rálocsoltam a csokit. A tetejére bio, kandírozott narancshéj került 😉
Letakartam, és 1 órára kiköltöztettem a teraszra. Ez az idő épp elég volt ahhoz, hogy a csoki megszilárduljon a tetején. Előbb is felvághattam volna, hogy ne töredezzen, de késő bánat 😀
Jó étvágyat!!!!
Hozzászólás