Kapros túróval töltött fánkocskák   6 hozzászólás


Tegnap vettem egy nagy csokor kaprot, amiből azonnal adódott ma a kapros-túrós desszert…. Ezzel próbállak kiengesztelni titeket, hogy ilyen rapszodikusan írok mostanában:-))))

Fánkocskák:
1 zacskó nyers kesudió
1 csésze zabpehely
2 teáskanál hársméz
1 teáskanál vanília por
1 csésze víz (kb)
1 teáskanál chia mag
1 csipet Himalája só
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és megvárjuk, amíg formázható lesz. Ha túl laza, tehetünk még hozzá chia magot, vagy zabpelyhet.

Amíg alakul, addig megcsináljuk a kapros-túrós tölteléket:
1 csomag kapor
1 csésze zabpehely
1/2 csésze víz
2 teáskanál hársméz
1/4 citrom leve
1/2 citrom héja reszelve
1 csipet Himalája só
1 teáskanál chia mag (sűrítésnek)
Szintén összeturmixoljuk, és hagyjuk sűrűsödni.

A tésztából golyókat csinálunk, és lyukat fúrunk bele. Ide töltjük a tölteléket, amit díszítünk és már ehetünk is:-)

Remélem, sikerült a kiengesztelés, mert ez isteni finom:-)

Csak megjegyzem, hogy jönnek a melegebb idők, így az a legjobb, ha sikerül mindig olyan mennyiséget csinálni, ami aznap, de legkésőbb másnap elfogy. Nem véletlen, hogy nem csináltam zabtejet, hanem zabpehelyből készítettem a tejszínt, mert a nagy fehérjetartalma miatt 1-2 nap alatt megsavanyodik. Figyeljetek oda az összes gabona és olajos magvas ételekre, mert már hamar megsavanyodnak.

6 responses to “Kapros túróval töltött fánkocskák

Subscribe to comments with RSS.

  1. hát ez nagyon jól néz ki!!! :D:D:D

  2. Próbáld ki!
    Gyors, finom, és böjt után is eheted, mert nyers, ezért minden emésztéséhez szükséges enzim benne van. Megkockáztatom, hogy ha módjával eszed, még fogyaszt is!!! Mert ezekből nem kívánsz sokat, mivel minden szükséges jó benne van, és a szervezetednek nem lesz hiányérzete utána…

  3. Édes és sós! Hmmm … érdekes, de biztosan finom, szívesen megkóstolnám! 🙂

  4. Ez nem sós Nóri, az a csipet só, olyan leheletnyi, csak hogy jobban kihozza az édes ízt…
    Valaki ígért nekem sós kapros túrós receptet, jut eszembe:-))))
    Azt még nagyon várom, mert kíváncsi vagyok arra az ízhatásra is..
    Pusziiiiii

  5. De nagyon drága ami itt van de olcsón is lehetne fözni.

  6. Itt majdnem minden hozzávaló a saját kertünkből van. Ami nincs, azt megvesszük. A chia magot helyettesítheted lenmaggal, de ezt már írtam.
    Légyszi, te is javolj mást is, és mond meg, szerinted, mi a drága:-)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: