Még mindig nem tudok betelni a kertben növő káposztáimmal, ilyen csoda dolgokat kreálok belőlük ♥
Hozzávalók a gombóckákhoz:
3 szem héjában főtt krumpli meghámozva
1 ek kukoricakeményítő, vagy 1 tojás
1 1/2 csésze tönkölyliszt (sacc)
1 kk tiszta só
1 pici fej édes káposzta
2 ek kókuszzsír
1 kk tiszta só
A meghámozott főtt krumplit egy tálba tesszük,
Hozzáadjuk a sót, tojást, (vagy keményítőt) és annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk az egészet….
A kezünkben gombóckákat formázunk belőle, és lobogó forró vízbe dobjuk, amibe előtte öntöttünk 1 kanálnyi olajat, és tettünk bele 1 kávéskanálnyi sót. Miután feljöttek a víz tetejére, 5 percet főzzük őket.
Közben a robotgépen ledaráljuk a káposztát, sózzuk, és a kókuszzsíron megdinszteljük. Óvatosan a sóval, én most piszkosul elsóztam 😀 Jó, ha a dinsztelés előtt kicsavarjátok belőle a sós nedvet 😉
Mikor megfőtt a gombóc, leszűrjük és rádobjuk a pirított káposztára…
Amíg főttek a gombóckák, kiszaladtam a kertbe egy kis zöldségért ♥
jégsali
paradicsom
bazsalikom
majoranna
Jó alaposan megmostam őket, és a salátát összevágtam egy tálba. Csináltam hozzá egy pikáns, paradicsomos öntetet:
Paradicsomos öntet:
4 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 bazsalikomlevél virággal
1 pici szál majoranna virággal
pici só
1 tk Xilit
1 ek citromlé (citromból facsart 🙂
1 ek extra szűz olívaolaj
Mindegyiket bepakoltam a turmixgépbe, és pici forrásvízzel összemixeltem 🙂
Az öntetet ráöntöttem a salátákra, és már tálaltam is.
2 nagyobb jégsaláta levelet egyben hagytam, és rápakoltam 1 fatányérra. Az egyikbe ment a paradicsomos jégsali, a másikba pedig a gombóckák. Középre átmenetnek 1 marék lucerna csírát raktam 😉
Az egész nem tartott tovább 20 percnél, leírni több volt 😀
Jó étvágyat hozzá ♥
Ez bizti finom lehet!
Az biza, nagyon fini volt 😀
Csak ámulok a fantasztikus receptek olvasása közben, sajnos nekem nincs kertem:-(
De mindent beszerezhetsz a helyi piacon 😉 Semmi sem lehet akadály ♥